Vijesti

OBILJEŽEN DAN OPĆINE VELIKA LUDINA

– Općina Velika Ludina danas je prigodnim programom obilježila Dan općine i blagdan svoga zaštitnika sv. Mihaela.

Program obilježavanja započeo je na željezničkom kolodvoru Ludina, obilaskom radova na dionici pruge Kutina – Deanovec. Uz državnog tajnika Žarka Tušeka, predstavnike HŽ Infrastrukture i predsjednika Općinskog vijeća Vjekoslava Kamenščaka, obilasku je nazočio i zamjenik župana Mihael Jurić.

Obnova dionice Kutina-Deanovec, duga 36 i pol km, započela je u rujnu 2024. godine, a radovi ukupne vrijednosti 24,5 milijuna EUR financirani su iz Državnog proračuna, odnosno kredita Europske investicijske banke.

Zamjenik župana Mihael Jurić je naglasio kako je ova pruga od velike važnosti za mnoge stanovnike koji svakodnevno putuju u Zagreb te kako poduzetničke zone na području moslavačkog i slavonskog dijela županije, koje imaju i autocestu i prugu, pokazuju jako dobar intenzitet razvoja i veliko zanimanje poduzetnika.

Pozdravljamo projekt obnove i veselimo se nastavku gradnje i drugog kolosijeka, jer znamo da samo kvalitetna infrastruktura jamči gospodarski razvoj. Nama u Sisačko-moslavačkoj županiji to je izuzetno važno, jako smo blizu Zagreba, a s kvalitetnom infrastrukturom ćemo biti još bliže“, izjavio je zamjenik Jurić.

VELIKA LUDINA DOBIVA NOVU SPORTSKU DVORANU

Program je nastavljen polaganjem kamena temeljca nove sportske dvorane „Franjo Mihalić“, čime je započela gradnja najznačajnijeg multifunkcionalnog objekta na području ove moslavačke općine.

Vrlo je važno da na području općine Velika Ludina imamo ovakav objekt. Dvorana se gradi u partnerstvu Općine, Ministarstva turizma i sporta i Sisačko-moslavačke županije. Dvorana će zajedno s hostelom koji će se graditi unaprijediti turističku ponudu i omogućiti još veći dolazak turista na ovo područje“, rekao je zamjenik Jurić.

Dvorana je dizajnirana kako bi zadovoljila standarde za održavanje službenih sportskih natjecanja najvišeg ranga. Nacionalni sportski savezi iz područja rukometa, juda, stolnog tenisa, košarke, odbojke i badmintona potvrdili su da će u dvorani biti moguće organizirati službene utakmice i natjecanja.

Već 2018. smo kupili parcelu za izgradnju dvorane, izradili smo projekte i prostorno-plansku dokumentaciju. Šest godina poslije, financijski plan je zatvoren, izabran je izvođač i položen je kamen temeljac“, rekao je Dražen Pavlović, načelnik Općine Velika Ludina.

OPĆINA IMA POTPORU ŽUPANIJE

Svečana sjednica Općinskog vijeća općine Velika Ludina bila je prilika za osvrnuti se na proteklo jednogodišnje razdoblje.

Godinama smo radili na vodovodnoj infrastrukturi, ove godine završena je i zadnja investicija, u naselju Ludinica. Možemo reći da smo jedna od općina koje imaju vodovodnu infrastrukturu dostupnu baš svim građanima na ovom području“, istaknuo je načelnik Pavlović.

Načelnik je naglasio i dobru suradnju sa Sisačko-moslavačkom županijom i Županijskom upravom za ceste, zahvaljujući kojoj je velik broj cesta obnovljen ili izgrađen, a pri kraju je projektiranje i ulice od središta Velike Ludine do groblja i Male Ludine.

Zamjenik župana Mihael Jurić svim stanovnicima općine Velika Ludina čestitao je Dan općine i blagdan njihovog zaštitnika sv. Mihaela i istaknuo kako Županija podupire i pomaže razvoj općine.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd