Vijesti

DODIJELJENE PLAKETE ZLATNA KUNA NAJSUPJEŠNIJIM ŽUPANIJSKIM TVRTKAMA

Dodjelom plaketa Zlatna kuna najuspješnijim trgovačkim društvima za poslovne rezultate i značaj gospodarstva u 2023. godini te dodjelom priznanja trgovačkim društvima za kontinuirano poslovanje na području Sisačko-moslavačke županije, obilježena je svečana sjednica HGK-Županijske komore Sisak koja je danas održana u Hotelu Panonija u Sisku.

Uz gospodarstvenike i poduzetnike, svečanosti su prisustvovali župan Ivan Celjak, državni tajnik Domagoj Orlić, predsjednik HGK-Županijske komore Sisak Tihomir Babić te brojni drugi gosti.

Dobitnici plaketa Zlatna kuna za najuspješnije tvrtke su Hipp Croatia iz Gline, Flo Veneer iz Petrinje te Hus&Co Bau iz Pešćenice.

Uručena i posebna priznanja za kontinuirano poslovanje

Posebna priznanja trgovačkim društvima za kontinuirano poslovanje na području Sisačko-moslavačke županije uručena su Privredi Petrinja i JP Komunalcu Hrvatska Kostajnica za 50 godina postojanja te tvrtkama Kamenolom Bojna Glina, Komunalac Glina,  Abundan Velika Ludina, Agro Petar Popovača, Autokuća Popec Sisak i  Horti-Gr Kutina za 25 godina rada.

Svim dobitnicima čestitao je župan Ivan Celjak koji se osvrnuo na doprinos Sisačko-moslavačke županije u osnaživanju gospodarskih aktivnosti.

Županijska uprava isplatila oko 150 milijuna EUR za obnovu

Sisačko-moslavačka županija u protekle tri godine isplatila je oko 150 milijuna EUR sredstava za obnovu objekata u vlasništvu Županije, odnosno ustanova kojima je Županija osnivač, čime smo kroz građevinski sektor neposredno osigurali zapošljavanje stotine ljudi koji se, uz to, na našem području i hrane i imaju smještaj. Uveli smo 2022. godine beskamatne kredite po određenim kriterijima, a danas su to krediti uz 1 posto kamate. Od  2022. do danas investirano je 20 milijuna eura na temelju županijskih beskamatnih kredita. Osim toga, u fazi smo projektiranja poduzetničkih centara na tri lokacije u gradu Sisku i u Glini. Ono što je važno za mlade obitelji je da imaju osigurano stanovanje, ali i dobro plaćen posao. Svjedoci smo povijesne stanogradnje na području cijele županije što znači da ćemo mladim obiteljima i deficitarnim kadrovima osigurati stanove, a putem poduzetničkih centara i novo zapošljavanje“, rekao je župan Celjak.

Predsjednik HGK-Županijske komore Sisak Tihomir Babić istaknuo je kako se, prema svim pokazateljima gospodarstva, Sisačko-moslavačka županija kontinuirano razvija od 2019. godine.

Jedan od najvažnijih pokazatelja razvoja gospodarstva naše županije svakako je povećanje broja tvrtki s 2679 koliko ih je bilo u 2022. godini na 2801 u 2023. što je povećanje za 4,5 posto“, zaključio je Babić.

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd