Vijesti

Akciji na Gradskoj tržnici Kontroba, tijekom koje su dijeljeni promotivni letci i ostali materijali o postupanju u slučaju nasilja u obitelji i omogućen razgovor stručnog tima s građankama i građanima Siska, pridružio se i time pokazao podršku borbi protiv nasilja nad ženama, župan Ivan Celjak.

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA PROTIV BILO KOJEG OBLIKA NASILJA NAD ŽENAMA

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama (22. rujna) obilježio je Centar za žene Adela, u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područnim uredom Sisak i Policijskom postajom Sisak. Akciji na Gradskoj tržnici Kontroba, tijekom koje su dijeljeni promotivni letci i ostali materijali o postupanju u slučaju nasilja u obitelji i omogućen razgovor stručnog tima s građankama i građanima Siska, pridružio se i time pokazao podršku borbi protiv nasilja nad ženama, župan Ivan Celjak sa suradnicima.
„Cilj obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama je podizanje svijesti o neprihvatljivosti bilo kojeg oblika nasilja nad ženama,“ rekao je župan Celjak i podsjetio kako je Sisačko-moslavačka županija s Centrom za žene Adela u ožujku ove godine sklopila Sporazum o sufinanciranju, kojim su osigurana i u cijelosti isplaćena sredstva za financiranje programa Savjetovališta i skloništa za žene i djecu žrtve nasilja u obitelji, nešto manje od 20 000 €.
Na ovaj je način, sredstvima osiguranim u Programu javnih potreba u socijalnoj skrbi Sisačko-moslavačke županije, nastavljena trajno dobra suradnja Županije i Centra za žene Adela. Akciju borbe protiv nasilja nad ženama podržala je i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova SMŽ, Sanja Mioković.

 

Kontaktirajte nas

telefon: 044/500-330

email:  

Elektronička kontaktna točka za službeno dopisivanje tijela državne i javne uprave:

 

eu flag
 
zpd